Kto nie kocha pieczywa? Ja osobiście uwielbiam! Z względu na to, ze nie jem mąki pszennej kombinuje co zrobić, by nie czuć się pokrzywdzoną jeśli chodzi o obecność pieczywa w diecie. 😉

Dziś mam dla Was przepis na proste twarogowe bułki z mąki jaglanej – bułeczki są lekko słodkie
i banalne w przygotowaniu. Bułki kojarzą mi się z moją babcią, której nie ma już z nami kilka lat, ale cały czas pamiętam zapach pieczywa w jej domu i to, że piekła ogromne ilości domowych bułeczek, pączków, faworków i karmiła nimi całą rodzinę. <3


Processed with VSCO with c1 preset


POTRZEBUJEMY:

250 gram twarogu półtłustego

Szklankę mąki jaglanej

Jajko

Ksylitol

Proszek do pieczenia

PRZYGOTOWANIE:

Do naczynia wbijamy jajko i dodajemy około 5 łyżek ksylitolu – całość ubijamy na gładką masę. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, twaróg i wszystko ze sobą mieszamy. Z ciasta formujemy niewielkiej wielkości kuleczki. Bułeczki pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Jemy z czym chcemy lub wcinamy same.❤️

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset