Uwielbiam soboty! Rządzą się one swoimi prawami . W sobotę jest czas na sen, na to, żeby chwilę dłużej  poleżeć w łóżku i na jedzonko spożywane bez pośpiechu. ❤️

Gofry kojarzą mi się z polskim morzem, dzieciństwem i moją rodziną – w szczególności z moją siostrą, która mieszka za granicą – jednak co roku jeździ nad morze właśnie z powodów gofrowych….😉 Moje gofry są na bazie mąki ryżowej – także zdrowsze i lżejsze od klasycznych.❤️😉


Przepis na domowe gofry

Domowe gofry


PRZEPIS:

1 i 1/2 szklanki mąki ryżowej

2 jajka

1 szklanka mleka

1/2 szklanki oleju kokosowego

1 łyżeczka proszku do pieczenia

3 łyżki ksylitolu

2 jabłka

cynamon

serek mascarpone

PRZYGOTOWANIE:

Mąkę ryżową, jajka, mleko, proszek miksujemy w blenderze kielichowym na gładką masę. Na rozgrzanej patelni na oleju kokosowym smażymy jabłka z cynamonem.  Gofrownicę delikatnie smarujemy olejem kokosowym, nagrzewamy i dodajemy naszą masę. Trzymamy około 4 minuty. Gofry smarujemy serkiem i posypujemy jabłkiem i cynamonem.❤️


Przepis na domowe gofry