Jeżeli coś kojarzy mi się z rodzinnym domem, to właśnie domowe wypieki takie jak: zapiekany ryż z jabłkiem i cynamonem, faworki czy też właśnie racuchy ❤️😉

To moja słabość! Takich rzeczy się nie odmawia, przynajmniej ja nie potrafię. Pomijając już sam aspekt smakowy, to zapach towarzyszący wypiekom, który wypełnia cały dom, jest po prostu bezcenny.


Fit-placuszki-dietetyczne-racuchy


Jak dobrze wiadomo, takie mamusiowo, babciowe wypieki do najbardziej dietetycznych nie należą. Zawsze szukam alternatywy dla tych przysmaków. W kuchni nie używam mąki pszennej i cukru, dlatego moje placuszki są zdecydowanie zdrowsze. 😉


Fit-placki-fit-racuchy


POTRZEBUJEMY:

60 gramm mąki jaglanej

4 jajka

2 nieduże jabłka

3 łyżeczki ksylitolu

szczyptę cynamonu


PRZYGOTOWANIE:

Jabłka kroimy w drobne kawałeczki i smażymy na patelni na oleju kokosowym, dodajemy trochę cynamonu. Jajka oddzielamy od żółtek. Ubijamy białka…do ubitych białek, dodajemy żółtka, mąkę, słodzik – u mnie ksylitol. Następnie wszystko razem miksujemy i smażymy na oleju kokosowym. PYCHA!😉❤️

PS Takie fit racuchy to idealny pomysł na posiłek potreningowy. 😉💪