Zazwyczaj nie ruszam się z domu bez śniadania, bo po prostu czuje się potem źle. Jednak kiedy zmieniłam pracę i zaczęłam pracować od 7 rano, to jest po prostu dla mnie niewykonalne. Dlatego zabieram śniadanie ze sobą do pracy i jem je koło 8. Zależało mi, żeby śniadanie było białkowe – jednak w moim przypadku, nie jest to proste, bo jestem wegetarianką. Dlatego dzień wcześniej przygotowuje taki oto owsiany placek na bazie jajek i zabieram go ze sobą do pracy.


 

kawa-sniadanie-kawka


I don’t usually leave home without breakfast because I just feel bad afterwards. But when I changed jobs and started working from 7 in the morning, it is impossible for me. That is why I take breakfast to work and eat them near 8. I wanted to breakfast was a protein – but in my case, it is not easy, because I’m a vegetarian. The day before I preparing the oat cake here on the basis of eggs and I taking it to work.


placek-owsiant


POTRZEBUJEMY ( JEDEN PLACEK):

3 jajka ( 1 żółtko + 3 białka)

60 g płatków owsianych

2 łyżeczki kakaa

orzechy

rodzynki

serek homogenizowany


placek-owsiany

Wszystko blendujemy, smażymy jak naleśniki na patelni, następnie pakujemy do pojemnika i mamy pyszne, białkowe śniadanie na dobry początek dnia. 🙂