Uwielbiam proste i zdrowe przepisy! Nie dla mnie kilkugodzinne stanie w kuchni (chociaż jak trzeba to postoję, ale bez radości), nie dla mnie pieczenie ciastek z cukru i margaryny, bo też nie mam z tego przyjemności, wizualizując sobie za każdym ciasteczkiem idące kostki cukru.  Ma być prosto, praktycznie i zdrowo! Proteinowe ciasteczka, to idealne rozwiązanie do pracy, szkoły, uczelnię, a także w podróż – i tą ostatnią sytuację doceniam najbardziej, bo przez praktycznie ostatni rok, jestem cały czas w rozjazdach, a jako wegetarianka mająca dodatkowo kilka alergii zakres jedzenia, które mogę zjeść „w drodze” jest mocno ograniczony, więc opcja zajechania na Orlen na ciepłego hot-doga odpada. 🙂


proteinowe-ciasteczka-fit


POTRZEBUJEMY

Szklanka płatków owsianych (błyskawiczne, górskie)

Masło orzechowe ( 2 łyżeczki)

Orzechy nerkowca, ziemne (według uznania)

Odżywka białkowa (polecam smak słony karmel) 60 gram

2 dojrzałe banany

Posiekane orzechy oraz pokrojone banany dodajemy do płatków owsianych, dodajemy odżywkę białkową oraz masło orzechowe. Wszystko mieszamy, następnie blendujemy oraz formujemy małe ciasteczka w formie do pieczenia. Ciasteczka pieczemy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.


ciasteczka-fit-zdrrowe


kawa-wroclaw