Udało się w końcu! Dawno nie gotowałam, nie piekłam – zwyczajnie nie miałam na to czasu. Było mi wstyd przed Wami, przed Anią – 1/2 of love-your-life team i na końcu przed samą sobą, bo nie znoszę tego uczucia, kiedy chce robić tak wiele, a zwyczajnie nie mam na to czasu i padam wieczorem na łóżko w poczuciu, że znowu nic nie napisałam. 😉

Dość tego marudzenia! Z racji tego, że w weekend rozłożyła nas choroba – powstała zupa cebulowa, której przepis również znajdziecie na blogu oraz ten fit jabłecznik, po którym już drugiego dnia, nie było śladu! ❤️


Fit-jabłecznik-przepis


PRZEPIS:

800 gram jabłek

400 gram mąki orkiszowej

5 jajek

4-5 łyżeczek ksylitolu

aromat wanilijowy

2 łyżeczki proszku do pieczenia

PRZYGOTOWANIE:

Jabłka kroimy na małe cieńkie, plasterki. Jajka ubijamy z ksylitolem na gładką masę. Dodajemy odrobinę aromatu wanilijowego. Do mąki dodajemy proszek do pieczenia – łączymy wszystkie składniki i mieszamy. Blaszkę o średnicy około 22 cm smarujemy olejem kokosowym lub masłem, kładziemy na nią papier do pieczenia. Ciasto dzielimy na dwie części – pierwszą wylewamy na blaszkę, kładziemy na nią jabłka, wszystko lekko dociskamy dłońmi, by ciasto wypełniło całą blaszkę, następnie kładziemy kolejną warstwę ciasta, a na nią jabłka. Pieczemy około 60 minut w 180 stopniach!❤️


C2C5FFD0-027E-4126-9F16-4C3F808924D2