Jakie ciasta lubicie najbardziej? Nie jestem fanką tortów ze śmietankową masą, lukrem i wiśniami. Nawet jako dziecko nigdy za nimi nie przepadałam. Chociaż teraz perspektywa bardzo się zmieniła – jest wiele cukierni we Wrocławiu, które pieką pyszne torty arcydzieła – bez glutenu i tony cukru. Osobiście do moich dwóch ulubionych ciast należy jednak jabłecznik i sernik.❤️😉Jak to mówią klasyka zawsze się obroni – zarówno w modzie, jak i w kuchni. 👌 Tym razem przygotowałam fit sernik – bez cukru i pszenicy. 🙂


fit-sernik


POTRZEBUJEMY:

1 twaróg półtłusty

1 skyr naturalny

160 gram jogurty naturalnego – ja użyłam kremowego.

4 łyżki mąki jaglanej

aromat waniliowy

2 jajka

slodzidło – u mnie stewia

PRZYGOTOWANIE:

Do większego naczynia dodajemy twaróg, skyr, jogurt, mąkę i pozostałe składniki. Wszystko blendujemy na gładką masę. Dodajemy stewię, w zależności od tego czy chcemy słodsze ciasto, czy też nie. Pieczemy około 45 minut w 170 stopniach. 🙌


fit-sernik