POTRZEBUJEMY:

*2 marchewki

*pietruszkę

*4 pieczarki

*2 cebule

*2 ząbki czosnku

*2 papryki

* 3 pomidory

*3/4 opakowania soczewicy

*makaron ryżowy lub jakikolwiek inny (kasza jaglana też się sprawdzi)

PRZYPRAWY:

*curry

*pieprz

*sól

* masala


 

wege-vege-curry-soczewica-fit


Do smażenia używam zazwyczaj masła kokosowego, na rozgrzanej patelni smażymy cebulę, czosnek, dodajemy paprykę, pieczarki, pomidory. W osobnym garnku gotujemy soczewicę. Wszystko starannie mieszamy i doprawiamy wedle uznania, dodajemy ugotowaną i odsączoną soczewicę, ponownie mieszamy i doprawiamy. Makaron ryżowy zalewamy wrzątkiem – czekamy chwilę i JEMY 🙂


14315857_1278332942200339_578739114_o (1)

wege-vege-curry-soczewica-fit