POTRZEBUJEMY:
*2 marchewki
*pietruszkę
*4 pieczarki
*2 cebule
*2 ząbki czosnku
*2 papryki
* 3 pomidory
*3/4 opakowania soczewicy
*makaron ryżowy lub jakikolwiek inny (kasza jaglana też się sprawdzi)
PRZYPRAWY:
*curry
*pieprz
*sól
* masala
Do smażenia używam zazwyczaj masła kokosowego, na rozgrzanej patelni smażymy cebulę, czosnek, dodajemy paprykę, pieczarki, pomidory. W osobnym garnku gotujemy soczewicę. Wszystko starannie mieszamy i doprawiamy wedle uznania, dodajemy ugotowaną i odsączoną soczewicę, ponownie mieszamy i doprawiamy. Makaron ryżowy zalewamy wrzątkiem – czekamy chwilę i JEMY 🙂
W opisie jak przyrządzić potrawę nie dałaś info w jakimś czasie dodajemy marchew i pietruszkę, Kupiłam to co trzeba i przez ten opis nie dodałam. Zła