Przywitała mnie ta jesień. 13 stopni, wiatr, deszcz i zapomniałam zamknąć okna na noc. Poranek był nieco trudny, aczkolwiek moje życiowe motto, nie pozwala mi się łamać. Jak mija Wam pierwszy dzień jesieni? Przeglądając blogosferę natknęłam się na mnóstwo wpisów podzielonych na zwolenników jesieni i przeciwników. Fakt, że jesień jesieni nie równa. Aczkolwiek moja ulubiona pora roku właśnie DZIŚ dobiegła końca. Także no wiecie, mimo wszystko to trochę SMUTECZEK :))
Dziś przed Państwem prosty i tani przepis na krem z dyni.

– dynia ok 7 zł
– śmietana 2,50 zł
– bulion warzywny ok 3 zł ( nie pamiętam dokładnie) 
– gałka muszkatołowa ok.1,50zł
-pieprz, sól
-czosnek

Obieramy i kroimy dynię w kostkę
zalewamy mlekiem i bulionem. Gotujemy do miękkości ok. 15 minut. Potem
blendujemy, dodajemy śmietanę bądź śmietankę. Doprawiamy, podgrzewamy…można
dodać jeszcze pestki dyni, ja akurat zapomniałam kupić 🙂