Dobre jedzonko to podstawa! Nie jestem jednak aż tak wielką fanką gotowania i raczej nie chce mi się stać w otoczeniu garnków, talerzy i sztućców więcej niż godzinkę, także ponad wszystko cenię sobie zdrowe jedzenie, ale także takie, które robi się prosto i szybko. 🙂


POTRZEBUJEMY:

  • Soczewica 350 gram
  • 3 pomidory
  • Cebula
  • 5 ząbków czosnku
  • 2 papryki
  • koperek
  • kukurydza
  • olej kokosowy
  • kasza jaglana

PRZYPRAWY:

  • kurkuma
  • curry
  • chilli
  • lubczyk
  • pieprz
  • sól himalajska

Vege-food-wegetarian-dinner


Na rozgrzany olej kokosowy wrzucamy pokrojoną cebulę, paprykę, czosnek, pomidory, koperek, dodajemy kukurydzę. Całość „podlewamy” delikatnie wodą. W osobnym garnku gotujemy soczewicę oraz kaszę jaglaną. Następnie do pokrojonych warzyw dodajemy ugotowaną soczewicę. Wszystko mieszamy. Potrawa ma powinna mieć dość wodnistą konsystencję, idealnie komponuje się z kaszą jaglaną. Czas przygotowania : 30 minut. 🙂