Są takie potrawy, które mogłabym jeść codziennie, albo co drugi dzień ❤️😉 Do takich dań na pewno należy channa masala, curry z warzywami i obowiązkowo placek owsiany na słodko na śniadanie. Do  ulubionych produktów należy jeszcze serek wiejski, na który zazwyczaj decyduje się w podróży. Na ogół omijam nabiał. 😉

Dziś mam dla Was przepis na proste i szybkie wegetariańskie curry z mlekiem kokosowym. Nie wiem, co ja mam z tym smakiem kokosa, ale po prostu kocham wszystko, co jest kokosowe😉❤️


Fit-curry-wegetarianski-obiad


POTRZEBUJEMY:

1 dużą cebulę

3 ząbki czosnku

3 pomidory

2 cukinie

2 marchewki

mleko kokosowe

2 puszki ciecierzycy lub 2 szklanki ciecierzycy ugotowanej

PRZYPRAWY:

sól

pieprz

curry

pieprz cytrynowy

kumin rzymski

PRZYGOTOWANIE:

Rozgrzewamy patelnię i na oleju kokosowym smażymy pokrojoną cebulkę i czosnek, następnie obieramy marchew, kroimy i dodajemy na patelnię. Tak samo robimy z cukinią. Dodajemy odsączoną i opłukaną ciecierzycę z puszki.

Wiem, że dużo zdrowiej jest oczywiście namoczyć i ugotować ciecierzycę. 😉 Ale po prostu, tym razem nie mam na to czasu. 😉 #busyjakniewiemco


Wegetariańskie curry z mlekiem kokosowym