Zawsze z utęsknieniem czekam na ciepłe dni. Wiosną świeże owoce i warzywa cieszą mnie zdecydowanie najbardziej. Po szarej zimie człowiek jest spragniony zieleni – również na talerzu. Oczywiście oprócz świeżych warzyw, honorowe miejsce w moim sercu zawsze zajmują truskawki, które mogłabym jeść codziennie. ❤️

Niecodzienne połączenie owoców z warzywami cieszy się coraz większą popularnością. Sałatki warzywno-owocowe nie tylko smakują, ale i wyglądają przepięknie.👌


salatka-wiosenna-z-truskawkami


POTRZEBUJEMY:

Garść truskawek,

Ser feta lub inny może być np. pleśniowy,

Sałata,

Awokado,

Sos: 4 łyżki zmiksowanych truskawek, łyżka sosu sojowego, łyżka miodu, łyżeczka octu balsamicznego, łyżka oliwy.

PRZYGOTOWANIE:

Sałatę i truskawki, avokado kroimy na małe kawałki.   Ser kroimy w małe kawałki, dodajmy do całości. Wszystko polewamy sosem i wcinamy!❤️👌


sałatka z truskawkami