Batony Bounty to jeden z tych deserów, które możesz zrobić w domu i cieszyć się nimi bez poczucia winy!
Fit Bounty – przepis na zdrowe śniadanie
Składniki
- 1 szklanka owsa
- 1/2 szklanki migdałów
- 3/4 szklanki daktyli, bez pestek i pokrojonych na małe kawałki
- ½ szklanki wiórków kokosowych
- 2 łyżki masła migdałowego
- 2 łyżki miodu
- 1/4 łyżeczki soli
- 3/4 szklanki kawałków czekolady lub mini kawałków czekolady dla opcji wegańskiej
Przepis krok po kroku:
- Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia.
- Migdały zmiksuj w robocie kuchennym, aż będą bardzo drobno zmielone. Powinno to zająć około 2 minut .
- Dodaj daktyle i miksuj przez około 30 sekund, aż masa zacznie się kleić.
- Dodać płatki owsiane, masło migdałowe, wiórki kokosowe, miód i sól.
- Połącz mieszaninę i uformuj w wąski prostokąt. Kształt powinien być wystarczająco gruby, aby można go było łatwo pokroić, a następnie uformować w batonik.
- Ułożyć na przygotowanej blasze do pieczenia, piec przez 25 minut lub na złoty kolor.
- Wyjmij z piekarnika i pokrój na kawałki. Kawałki włożyć do zamrażarki na 5 do 10 minut przed podaniem. Rozpuścić czekoladę, polać nią batoniki.